Kategóriák
A nap bandája

Dánielfy Gergő és az Utazók

Dánielfy Gergő és az Utazók (Debrecen)

Debreceniként nyilván picit hamarabb sikerült hallani róla, ám 2018-ban az egész ország – de legalábbis A Dal követőtábora – megismerhette, hiszen egész a döntőig menetelt, és az egyik legesélyesebb volt arra, hogy Magyarországot képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Az “Azt mondtad” című dal jelenleg közel 2 és fél milliós megtekintésnél tart a youtubeon!
Végül nem ő jutott ki Lisszabonba, de Gergő azzal a lendülettel és négy másik sráccal megalapította a  Dánielfy Gergő és az Utazók nevű, igazán látványos íven haladó pop bandáját.

A zenekar első klipje, a “Ne félj” 2018 május 1-én debütált a youtubeon. Mondjuk, hogy innen kezdődik Utazókkal közös időszámítás. (mínusz kb. egy-másfél hónap 🙂 )

forrás: zenekari facebook archivum

“Az Utazók formáció csak pár hónapja létezik. Nem is ismertük egymást a srácokkal. Volt, van és lesz sok küzdelem az életünkben, de mindenféleképpen el szeretném azt mondani, hogy mennyire hálás vagyok Nekik és Nektek, kik követitek a mi kis csapatunk lépéseit!

Amikor létrejött a zenekar, nagyon kérdéses volt az a helyzet, amikor felvetettem, hogy legyen egy Nagylemezünk 12 dallal. Teljesen nonszensz, ismerjük egymást úgy 2-3 hete, próbáltunk 3-at és Nagylemezt akarok/akarunk…, de lett!! ”
Az NKA és a Hangfoglaló Program bizalmat szavazott nekünk és támogat minket nagyon sok mindenben.

facebook hirfolyam – 2018.11.05.

Repülőrajt volt, mondhatni, hiszen még ebben az évben elnyerték a Hangfoglaló induló előadói támogatását, ami ugye elég hatékony segítséget ad egy profi lemez elkészítéséhez és annak promóciójára.
A lemezanyag addigra készen állt, így semmi akadálya nem volt annak, hogy megjelenjen Azt mondtad című albumuk, melynek dalai között van olyan, aminek (koncert)klipje megtekintésben A Dalban bemutatkozó nóta babérjait ostromolja. Azért ez nem lehet rossz érzés. 🙂

forrás: zenekari facebook archivum

Ha már babér, nem sokáig ücsörögtek rajta, ugyanis roppant termékeny 2019-et tudhatnak maguk mögött, már csak azzal is, hogy újabb albumnyi dalt alkottak, melyek gyűjteménye Ismeretlen változó címmel látott napvilágot, 2020 kora tavaszán, néhány nappal a vírushelyzet bejelentése előtt.
Nem is sejthették a srácok, mennyire aktuális lesz ez a cím.

A dalokban ötvözik az akusztikus és a folkpopos hangzásvilágot, népzenei elemekkel kiegészülve. Gergő így foglalta össze:

Popapokaliptikusteátrálispoprock folkos, hip-hopos elemekkel fűszerezve.

forrás: zenekari facebook archivum

Az ismeretlen változó az idei évben nagyon is ismertté vált, Covid-19 néven, ami esetükben többek között a lemezbemutató turnét borította.
Itt jegyzem meg, hogy a koncertnaptárjuk 2018 júniusától kezdve 48 fellépést mutat, ami igencsak szép szám, főleg, hogy idén csak alig tudtak színpadra állni, és az őszi koncertjeiket már le is fújták megint.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy Gergő a zenekarosdi és az egyetem mellett még aktívan színészkedik is, felmerül a kérdés, mikor alszik?! (egyebekről nem is beszélve 🙂 )

forrás: zenekari facebook archivum

Két hete mutatta be pl. legújabb dalát – ez esetben az Utazók nélkül – melyet nem titkoltan az utóbbi időben zajló események ihlettek.
Ám a BÉKE szívbemarkoló, mélyre ható klipje helyett most a zenekar jóval vidámabb dalát és legutóbbi klipjét ágyazom be ide Neked.
De ne érd be vele! Hallgasd meg, és/vagy hallgasd újra a debreceni csapat dalait. Erősen érdemesek rá ugyanis.
KATT! ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?