Kategóriák
A nap bandája

Szerzetesek

Szerzetesek (Tiszaújváros)

„Csá”

Nem viszik túlzásba, pontosan ennyivel el is intézik a „bemutatkozásukat” a bandmapen, de még így is többel, mint a facebookon. (Update! Azóta átjavították, bővítették: “Őspank zenekar”)

Pedig szavaknak nincsenek híján, a zenekar alapítója, frontembere, Surci Tesco még könyvet is írt, „Miért jöttél haza?” címmel, mely a Kanadából Budapestre hazaköltözését taglalja, és mivel nemrég aztán Budapestről is visszatért Tiszaújváros romantikus panelerdejébe, talán újabb könyv is várható.
A zenekar neve is onnan jön, hogy koncerten Surci előszeretettel tölti ki hosszabb megmondásokkal, „prédikációkkal” a számok közti időszakokat.

Szóval kellett némiképp kutakodni, hogy információmorzsákat szedegessek össze a tiszaújvárosi bandáról, végül egész jó forrásra találtam egy minapi interjúban mely a frontemberrel készült a Tilos Rádió punk műsorában, a Páholyban.

Sokat meg is tudtam róla, de aztán eszembe jutott a „Csá”, így végül úgy döntöttem, én sem erőltetem meg magam. 🙂
Összegzésként:

„Nekem a punk azt jelenti, hogy azt csinálok, amit akarok. Nem tudok énekelni, nem tudok zenélni, mégis felmehetek a színpadra és azt csinálhatok, amit akarok”

Szerzetesek „vegyipari punk”, utalva a szülőváros létét jelentő ipari környezetre.

Első demójuk 2018 tavaszán jelent meg. 7 dal sorakozik rajta, melyek – egy kivételéve – nem lépik túl az egy-másfél perces hosszúságot. Hűen a stílus hagyományaihoz.
A második demójuk pedig két hete került fel a zenemegosztókra, újabb 7 számmal (ha az intro-t is beleszámítjuk) és mindent tud, amit egy punkzenekar demójának tudnia kell.

A teljes anyag – introval együtt – 8:43, így most egyben, akár többször is végighallgathatod, míg rotyog a vasárnapi tyúkhúsleves.

KATT!

Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

1 hozzászólás a(z) “Szerzetesek” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?