Kategóriák
A nap bandája

Reborn

Reborn (Tiszaújváros)

Tróger
1. Alkalmi, szakképzetlen szállító-, rakodómunkás
2.
Mihaszna, faragatlan, széltoló, csirkefogó, csibész, kópé, gézengúz, senkiházi, léhűtő, naplopó, ingyenélő, semmirekellő alak
A Reborn pedig világ egyetlen tóger rock bandája!
Legalábbis a Bandcamp (ami ugye nem a bandmap!) címkéjük alapján.
Hááát, sok-sok évet lehúzva zenekarok között, erősen vitatkozni tudnék ezzel az állítással (mármint, hogy egyetlen 🙂 ) , s persze esetükben is leginkább punk-rockot takar a jelző.

Nem akartam az ismertetőjüket e köré felfűzni, ám a – nem túl bőbeszédű – bandmap biográfiájukban is hangsúlyos a tróger rock n’ roll.
Ami a bemutatkozásukból ezen túlmenően instant megtudható róluk, hogy a zenekar 2017 tavaszán nyerte el végleges formáját, s túl vannak megannyi fesztivál és klubkoncerten, valamint Nincs mennyország címmel idén jelent meg legújabb lemezük, melyre most a legbüszkébbek.
Jah és a tagok: Boxi gitár,ének. Dzsános gitár, vokál. Csöpi Bassz, Lacika Dob.

Reborn 2020. okt. (forrás facebook)

Minden máshoz alá kell merülni a facebbok hírfolyamukba ami 2017. 08.12-én, néhány próbatermi fotóval vette kezdetét, mely teremben aztán egy hónapra rá nekiugrottak bemutatkozó hanganyaguk, a Reborn 2017 demo felvételeinek, és októberre össze is állt a 6 szám hallgatható formátumban, majd az első koncertjüket is meghozta (kissé késve) a mikulás dec. 8-án a miskolci Corner Stage színpadán.

Reborn 2017 (forrás facebook)

Egyébként a facebook eseménynaptárjuk összvissz 3 koncertet mutat, ám ennél ugye jóval több volt. (a bemutatkozásukban is elmondják.)
Viszont megtudható belőle, hogy idén év elején, még a NAGY LEÁLLÁS előtt Romániában is megmutatták magukat két fellépés erejéig, a miskolci Zord zenekar társaságában.

Vissza a hangzóanyagokhoz, ’18 az alkotásé volt, melynek kivetülése 2019. február elején a Nevem Senki című 5 számos kislemez lett, s ennek bemutatója az I. Tiszaújvárosi Underground Műhely elnevezésű “csináld magad” minifesztiválon volt a már nap bandájaként itt is megénekelt Szerzetesek nevű szintén helyi őspunkbandával.
Innen is “Csá!” Surci! 🙂

Volt még pár buli – többek között pl. II. Tiszaújvárosi Underground Műhely is -, majd elérkeztünk 2020-hoz, és a már említett Nincs mennyország című legújabb, 6 számos lemezükhöz, melynek munkálatai július elején, immár Gyulán, a No Silence stúdió falai között zajlottak, a megjelenés pedig augusztus 9-én került bejelentésre, a lemez pedig a zenemegosztókra. (kicsit korábban pedig a III. Tiszaújvárosi Underground Műhely eseményen bemutatásra)

Itt tartunk most, és tróger, nem tróger, a Reborn töretlenül tolja a rock and rollt. Legutóbb alig két hete, Miskolcon.

Nincs is más hátra, csak a szokásos youtube beágyazódás. Klip híján legyen mondjuk a Nincs mennyország címadó dala.
Ezittaz, KATT! ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?