Kategóriák
A nap bandája

Overnight

Overnight (Budapest)

A Két Testvér és az Idegen.
Akár ezen a néven is anyakönyveztethették volna magukat, már persze ha bármilyen zenekarnév anyakönyvezésre kerülne egyáltalán.
Ugyanis – na erre most biztos nem számítottál – a zenekart két testvér, Ádám és Dávid a Nagy családból, meg egy Zoltán (aki nem annyira Nagy, mint inkább Perényi) alapították 2009-ben.

Kezdem azzal, hogy bár – jó zenekari szokás szerint – ők sem borítják be érdemi infolavinával a rájuk kíváncsi biográfiaolvasót, de mint bandmapper zenekar a profiljuk határozottan részletgazdag.
Jó ilyet látni, persze lehetne még fokozni 🙂

Az Overnight egy kísérlet a dinamika és mélység kifejezésére a mindennapok zenei káoszában, teret engedve a komolyabb dalszövegeknek és hangulati elemek sokaságának.”

Így határozta meg Dávid – aki a szövegekért és az alap dallamokért is felel – valamikor réges-régen a zenekar mibenlétét, ám mivel ez így kissé nehezen megfogható, nagy segítséget ad, hogy a bandmapen az alternatív rock címkét társították a profiljukhoz.
Bár szerintem alter pop is odaférne, simán.

A kezdeti hobby-zenélés, feldolgozás mánia után 2011 őszétől egyre inkább a saját szerzemények kerültek előtérbe, s ennek kivetüléseként 2012-ben megjelent első kislemezük Alkonyattól címmel és 5 dallal.
Határozottan kellemes hangulatú, nemegyszerhallgatós anyag.
A “Menekülés” című számhoz klip is készült.

2018 a következő mérföldkő. Legalábbis ami a hanganyag fronton fellelhető.
Ekkor készült el második EP-jük Nyár a Holdon címmel.
4 új dal található rajta és hangszerelésben is érezhető fejlődést mutat.

Utóbbi lemez két dala kapott eddig klipet. A címadóhoz egy igazán igényes stop motion videó társul (mindjárt meg is nézheted), az angol nyelven íródott Cycles pedig a csapattagok otthonába (vagyis inkább erkélyére, udvarára) enged betekintést, ugyanis karanténklip formájában került fel a youtube-ra még nyár elején.

Egyelőre ennyi, ami diszkográfiát illeti, koncertek kapcsán pedig náluk sem 2020 fog csúcsot dönteni. Vagyis de, negatív irányba. 🙁
Ha jól vettem ki a fb oldaluk nézegetése alapján, akkor az idei év eddigi egyetlen Overnight koncertje a Tisza-tó mellett, a sarudi KalandParton volt, két hete, és ahogy kinéz az ősz, igencsak egyetlen is marad.
De talán kihasználják az időt és születnek új dalok, jövőre meg egy nagylemez. 😉

Addig is kattints egyet a lenti videóra és hallgasd, milyen a “Nyár a Holdon“. Nekem nagyon bejött!
KATT! ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?