Kategóriák
A nap bandája

Lanou

Lanou (Budapest)

Lanou love folk; egy zenei találkozás a folk, a pop és a világzene határán. Népzenei gyökerekkel rendelkező, dalközpontú felfedezőút, melyben nagy helyet kap az improvizáció is. Az együttes hangzásvilágát tagjainak különböző zenei háttere is színesíti (népzene, reggae, funk, rock). A zenekar kezdetben ambienthez közelebb álló stílusa a pszichedelikusabb, trip-hop, groove-központú műfajok felé mozdult el. Repertoárjuk saját angol és magyar nyelvű dalokból, valamint különböző népdalfeldolgozásokból (magyar, ír) áll.”

A Lanou épp 2 éve, 2018 januárjában alakult. Azóta teltházas koncerteket adtak a Szimpla Kertben, és meghívott fellépői voltak több fesztiválnak (Ozora fesztivál, Everness Fesztivál, Jade Spirit fesztivál, “Szimpla kert 15”). Koncerteztek a prágai Ungelt Jazz Clubban és a Művészetek Völgyében, zenéltek a Tilos Rádióban és több budapesti helyszínen is.

A Lanou énekesnője nem mellesleg a karácsonykor bemutatott Napfonatban is hallatja szép hangját.

Rezgés érződik a spirituális térben, várhatóan hamarosan közkinccsé válik első albumuk, melynek előfutáraként előbb tavaly nyáron mutatták be a „Flowers on the Field” című daluk klipjét. A klip érdekessége, hogy Super 8-as kamerával forgott, bár keveseknek mond ez már csak talán valamit. 🙂

Majd lemez előfutárnak beállt a sorba a „Madárka” című népdal feldolgozásuk is és annak klipje, ami október vége óta elérhető a youtube csatornájukon.
Igazán magával ragadó, különleges alkotás, már amiatt is, mert a klipben hárman szerepelnek. Két táncos és a babájuk, pocakban.

KATT!
Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?