Kategóriák
A nap bandája

Jaffa68

Jaffa68 (Budapest)

Még vagy négy hónapot maga mögött kell tudjon, hogy az első gyertyát a tortájába szúrhassa a tavaly nyáron alakult roppant friss, 5 tagú formáció. A legendárium szerint egyrészt a Mónika Show, másrészt egy ukulele vásárlás hozta össze a csapatot. A részletekről kérdezd őket.

Bár állításuk szerint „a Jaffa68 kódnévnek nincs igazi jelentése, a kifejezésen kívül, ami a zenekar tagjait feszítő motivációt is leginkább jellemzi”, ám az ember – főleg ha vén, mint én – óhatatlanul asszociál a Szobi szörpre és egyúttal a világtörténelmet igencsak megbolygató ’68-as évszámra, vagy épp a korszakra, melynek szimbolikus kiteljesedése ez.

Persze lehet, hogy tényleg csak véletlen egybeesés, de ezt erősen cáfolja az amit, és ahogy interpretálnak.
Blueson szocializálódott lelkemnek örömünnep volt pl. a “Tisztán Fekete Éjszaka” című daluk, mely tökéletesen hangulatba helyezett lassan egy hónapja, mikor először hallgattam végig a bemutatkozó anyagukat, ám szó sincs arról, hogy e méltánytalanul háttérbe szorult stílusban mozognának csak otthonosan.

Az idei Valentin napot célozták be debütáló, 4 számos EP-jük az Észlelés Lecserél megjelentetésére. 4 dal, négy totálisan különböző hangulat. Eklektikus, mégis befogadható. Tisztán kihallható belőle visszanyúlás a blues-rock hőskorába és a kortárs magyar alterbe irányuló törekvés. Ám ez nem két irány, hanem egységesnek tűnő Jaffa68 hangzás, persze az ilyenkor kötelező útkeresés érzetével. Nyilván sokat fog még alakulni, de ha hozzák ezt a szintet a későbbiekben is – és miért ne hoznák? -, könnyen nagyobb színpadokon találhatják magukat.

Apropó színpad. Eddig összvissz egy koncertjük volt. Két hete, az Aurórában mutatták meg magukat, és be az EP-jüket először, a Long Story Short társaságában, következő megmutatkozásuk pedig a Hunnia Bisztróban lesz jövő csütörtökön (márc. 12.), aztán jönnek Debrecenbe április elején, a Malterbe. Várjuk szeretettel. (annál is inkább, mert az énekes és a szólógitáros személyében van némi debreceni vonatkozása is a csapatnak 😉 )

A négy dal egyikéhez, a „Bűz”-höz készült ugyan klip, ám én élek a lázadás jogával (ha már ’68) és a fent említett, még klippetlen ( 🙂 ) „Tisztán Fekete Éjszaka” jön most itt.
A többire pedig keress rá és hallgasd, mert igencsak jó!

KATT!

Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?