Kategóriák
A nap bandája

Herself

Herself (Budapest)

„Ha egy vállalatot (jogi) személyként kezelünk, akkor miért ne tekinthetnénk egy zenekarra is személyként? – teszik fel a banda tagjai a költői kérdést. Egy zenekarnak is ugyanúgy személyisége, stílusa, szokásai, céljai vannak. A Herself is ilyen: figyel, alkot és reméli, hogy a tevékenységével barátokra és közösségre talál.”

Ezzel túl is vagyunk a névválasztás okozta kérdőjeleken. A név „nőneműségét” pedig indokolhatja a frontcsaj (főhős1) és a billentyűs személye.

A dallamos-slágeres, elektronikus színezetű indie popot játszó Herself 2018 nyarán alakult. Alapjait egy testvérpár, Bakos Attila (főhős2) és Bakos Zita (AŽUR, Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar) évekkel korában írt dalai adják.
A zongorán írt dalokat Kiss Benjivel (Paperdeer, Belau) alakították elektronikus mixekké, majd az élő megszólaltatás érdekében bevonták Pettenkoffer Zsófi énekest, Horváth András Ádám gitárost, és Dumbovich Péter dobost (Belvilág) is.

Stílusukat ’underground pop’-nak tartják, amelyben ötvözik az elektronikus és a klasszikus zenei elemeket. A zenekar „kétnyelvű”, főként angolul szólalnak meg a dalok, de magyar nyelvű szövegeket is szívesen írnak. A Művészetek Völgyében adták első koncertjüket, azóta pedig több helyen megfordultak Budapesten és vidéken egyaránt.
Az idei tavaszuk a  Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar társaságában telik, illetve nagy kérdés, a közös koncertek közül mennyinek kell elmaradnia sajnos a koronavírus okán.

Tavaly decemberben jelent meg bemutatkozó EP-jük, melynek dalai „kicsit facsarják, kicsit simogatják a lelket” (via recorer.hu). A megjelenéssel együtt mind a 4 dalhoz animált képanyag is készült.

Az egyetlen magyar nyelvű dal immár klipet is kapott, mely tegnap délután élesedett a youtube-on!
A dalról Bakos Attila szavaival:
“A Semmisem arról a pillanatról szól, amikor bambulsz ki a vonatablakon, szemerkél az eső és agyalsz az élet nagy dolgain. Próbálod meggyőzni magad, hogy végül is nincs hiába semmi. Vagy igen. De mindegy is, mert tenned kell a dolgod, más választásod nincsen. Nem szabad elbújni a nehézségek elől, mert a legjobb dolgok akkor történnek, amikor túl tudsz lépni azon a gáton, ami elhiteti veled, hogy nem tudsz se többet, se jobbat.”

Ezittaz, KATT!

Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?