Kategóriák
A nap bandája

GuyaChild

GuyaChild (Érd)

Mély mondanivaló, szókimondó, társadalomkritikus szövegek, elgondolkodtató bemondásokkal tarkított rímlavina. Ez azért egy rap/hip-hop csapattól el is várható.
Sokkal izgalmasabb azzal szembesülni viszont, hogy a GuyaChild egy élőzenekaros formáció. Dob, gitár, basszusgitár, billentyű, na meg sampler/perka/kanna adják a szövegekhez az alapot.
Ha pedig mellé tesszük, hogy zenéjükbe soulos és rockos hangzást is vegyítenek figyelemreméltó igényességgel, egy igencsak izgalmas, ígéretes banda képe bontakozik ki.

Bandmap profiljuk szerint 2019.01.01 az alapítás dátuma, ami nyilván nem fedi a valóságot, de az kikövetkeztethető, hogy valamikor tavaly év elején alakultak.
A nevük a rideg állattartásban tartott szarvasmarhák csoportjából, vagyis a gulyából, és Jimi Hendrix „Voodoo Child” című világslágeréből áll össze. (mondjuk azt a brainstormingot is megnéztem volna, aminek ez lett az eredménye. 🙂 ) A Gulya egyébként következetes megszólítása a GuyaChild fanoknak, így ez a rész is a helyére kerül, még ha elgondolkodtató is, a jelentése tükrében. 🙂

Nem pazarolták az időt. Néhány hónap alatt összedobták első lemezanyagukat, egy 5 számos EP-t melyet meghallgatva nem kell nostradamusi jövőbelátás ahhoz, hogy az emberfia nagyobb színpadokat jósoljon nekik néhány éven belül. Már persze ha kitart a lendület.
Apropó színpad, bármennyire is böngésztem a fb oldalukat nem találtam fellépésre utaló bejegyzést, ami jelentheti, hogy még valóban nem volt, meg azt is, hogy bamba vagyok. De akkor meg jól eldugták. 🙂

Az EP öt dala mellé tavaly ősszel érkezett a hatodik „Kell egy klímás űrhajó” címmel, de nem ez jön most, és nem is az azonnali kedvencemmé vált „Kiskece”, hanem az EP „Mielőtt felnövök” című nyitódala, ugyanis készült hozzá klip, és tegnapelőtt, hétfőn debütált a youtubeon.

Ezittaz, KATT!

Osztani ér!

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?