Kategóriák
A nap bandája

Határvidék zenekar

Határvidék (Barcs)

Március 15-én adja magát, hogy nemzeti rockot játszó, nemzeti érzelmű rockzenekar kerüljön bemutatásra.

A magyar-horvát határon, a Dráva partján fekvő település ad otthont és elhelyezkedése révén nevet a mai zenekarnak.
2015-ben alapították a csapatot, akkor még hárman, mely felállás az idők folyamán öt tagúra bővült. Saját szavaikkal: „Nem sok zenei képzettséggel rendelkezünk, de saját ötletekből dolgozunk. Talán azért is működik a dolog, mert a bandát a barátság tartja össze, ami többünknél több tíz éves múltra tekint vissza.”

Házi stúdiójukban 2016-ban rögzítették első lemezüket „Ott, ahol az ország véget ér” címmel, melyet 2017-ben követett a „Kitörünk, vagy elbukunk” című album.
2019-ben pedig jött a harmadik, a „Jó reggelt Magyarország”

Főképp Somogy, Baranya, Tolna és Zala megye klubjaiban, fesztiváljain vannak jelen. Közel 40 saját szám és majd fele annyi feldolgozás szerepel a repertoárjukban.
A műfajra jellemző módon a múlt dicsőségeiről vagy éppen borzalmairól, hősökről (olyanokról is, akik csak számukra hősök), árulókról, helyi értékekről, nemzeti öntudatról, a mindennapok örömeiről, bosszúságairól szóló dalokat közvetítenek a közönség felé.

1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik kiemelkedő alakjának, a Kossuth által az erdélyi hadsereg főparancsnokává kinevezett Józef Zachariasz Bem-nek, azaz Bem Józsefnek állít emléket a csatolt dal.

KATT!

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?