Kategóriák
A nap bandája

GingerBear

GingerBear (Budapest)

forrás: GingerBear archivum

Múlt vasárnap volt szerencsém egy roppant kellemes délutánt eltölteni a debreceni Víztorony kertjében, a Fülesbagoly tehetségkutató itteni állomásán. Igazán szívmelengető érzésként tudatosodott, hogy a fellépő 9 bandából 7 már a bandmapen is fenn van!
Egy biztos, sokminden volt, de tehetségkutató feeling egy hangyabokányi sem. Az egyik zenekarnál pl. a beállás első perceiben a basszeros szinte csak rátette a kezét a hangszerére és sokakkal együtt felkaptam én is a fejem, mondván: hoppá.
A GingerBear következett…

forrás: Fülesbagoly archivum

A zenekar ötlete egy házaspár nappalijában született valamikor 2017-ben, mikoris e pár, Tóth-Csernus Édua és Tóth Tivadar, avagy Dudu és Tivi, vagy még avagyabb Ginger és Bear közös grooveokon és
dalötleteken kezdtek el dolgozni.
Két év telt el, mire megtalálták a társakat Suki Flórián (billentyűs hangszerek), Kiss Péter (gitár), Vértes Péter (dobok) személyében, akikkel az ötlet végül zenekarrá formálódott. Azóta – nem is rég – gitár fronton volt változás, immár Fodor Dávid szaggatja a húrokat.
Facebook oldaluk – s így mondhatni maga a GingerBear is – tavaly decemberben indult, ezzel hitelesítve a fentieket, mert mint tudjuk, ami nincs a facebookon, az meg sem történt.
Saját szavaikkal az artrock és a pszichedelikus pop-rock műfajában alkotnak, s ki vagyok én, hogy vitatkozzak ezzel? 🙂
Görgetve a hírfolyamot jó volt látni, hogy nyár közepén büszként tették közhírré: ” Fent vagyunk a Bandmap-en is. ”
<3

Esetükben 2020 egy fokkal talán még fájóbb lehet az átlagnál, hiszen áprilisban a Trip hajón lett volna a debütáló koncertjük, ami sok ezer más bulival együtt eltörlődött, így el lehet képzelni, mennyire várhatták a múlt vasárnapot, hiszen – ha igaz – ez volt az első fellépésük a megalakulásuk óta.

forrás: GingerBear archivum

Szóval koncertekről nehezen tudna még itt szólni a fáma, a dalaik, melyek

” a stílusok és hangulatok széles skáláján mozognak – a válaszkeresésen át a legalapvetőbb érzelmek megéléséig – bejárják az emberi lélek útjának állomásait. “

viszont készülgetnek, és szép lassan csordogálnak felfelé a youtube-ra.

Bár van újabb, de most itt a “Fejben” című daluk klipje jön, mely a karantén ideje alatt készült, mert egyelőre ez az egyetlen, amiben a tagok megmutatják magukat. KATT ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?