Kategóriák
A nap bandája

Szextett

Szextett (Kisvárda)

Nemrég, szeptember elsején ünnepelte fennállása hetedik évfordulóját a kisvárdai csapat, bár van egy sejtésem, ez a szept. 1 sokkal inkább utalás arra, hogy a 2013-as tanév kezdete hozta magával az ihletet: zenekart kell alapítani. Mivel pedig ez a zenekar 3 srác tojáshéjtördelése volt, nevük sejthetően nem egy hatos formációra, sokkal inkább a hormonok tombolására utal.

Őszintén, nem is volt ez zenekar, hiszen énekes és dobos nélkül, bár létezik banda, de meglehetősen kevés olyan, akik feldolgozásokban utaznak. Legalábbis ekkor ez volt a helyzet.
Aztán persze lett dobos, meg szintis, énekest is elfogyasztottak egy párat, majd 2015-re kialakult egy hosszú ideig állandó felállás, s mivel immár a 6 tag is stimmelt, mondhatni belenőttek a nevükbe.

2015. április 3-án hozták a világ tudtára létezésüket a facebookon és még aznap megvolt az első örömködés is, hiszen néhány óra alatt elérték a 100 lájkot.

Sokáig mások dalainak Szextettesítése tette ki a repertoárjukat, majd 2016 novemberelején bejelentették, hogy megszületett az első saját – egész jól összerakott – Szextett nóta, “Egy sör, egy fél” nevet kapta a kicsike.
Egy sör nem sör, dalból is több lesz, ha már egy van, így hamarosan jött a folytatás, a “Csak te” mely jóval lírikusabb hangulatot kínál az előző rock’n’roll-os pörgése után.

Időközben végképp letördélték magukról a tojáshéjat, zeneileg és azzal is, hogy a középiskolából egyetem lett. Ez – szinte törvényszerű – egyesek távozását és új tagok érkezését hozta.
Legutóbb az énekes köszönt el 4 év után, idén januárban, de a szerencse a csapat mellé állt és sikerült őt is pótolni.

Tiszabezdéd, Nyírtass, Szabolcsbáka, Pocsaj, Tornyospálca…
Nem épp a kitöréshez ugródeszkát biztosító fellépéshelyszínek.
Igaz, Nyíregyháza, Hajdúszoboszló is befigyelt egyszer-kétszer, utóbbi pl. a Belmondo vendégeként, de van még bőven hova menniük játszani. Sajnos a mostani helyzet nem támogatja, hogy szorgalmazzam, érdemes velük felvenni a kapcsolatot cserekoncertek leszervezéséhez.

Bár a facebook bejegyzéseik alapján tudható, készülgetnek újabb dalok, és női énekesre váltott a csapat, de tavaly decemberi a legutóbb youtube-ra dobott daluk, az “Égre néztem“.
Így ez jön most. KATT! ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?