Kategóriák
Egyéb kategória

Lóci játszik

Lóci játszik (Budapest)

Szép kerek 200-as virít majd a mai post mellett a bandmap pub oldalán a nap bandája lapozóban. 199 ilyen cikkecske előzte ugyanis meg.
Lócit a Dalfutár első szériájának negyedik részében láttam először.
Nem kicsit neki köszönhető a flow, ami az “Összetörve is jó” című dal születését jellemzi, s ami miatt azt az adást zsinórban négyszer néztem meg a premiert követő hétvégén.
Ez után már egyenes út vezetett a zenekara felfedezéséhez, s töredelmesen bevallom, a lócijátszikkerség láthatatlan, önkéntes bélyegét évek óta magamon viselve választottam ki őket e jeles napra. 🙂

A Gold Record istállójának büszke paripái ők, bár ha jobban belegondolok a paripa szó régies jelentésébe, talán nem örülnének a srácok, ha valódi lenne. Mármint a paripaság.
Mindenesetre a Gold Record őket ajánló bemutatójából való ez az idézet:

Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válik és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein, személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.

Visszaeső koncertlátogatóként meg tudom erősíteni, vitathatatlanul van egy, csak rájuk jellemző hangulata a fellépéseiknek.

A Lóci Játszik zenekar története 2014-ben kezdődött, amikor a névadó frontember, Csorba Lóci, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét. A filmben egyébként cameózik is egyet. Spoiler alert: részeg portugál figuraként.

A VAN után kettesével ugrotta a lépcsőfokokat a banda. Elsők lettek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a “Szociálisan érzékeny dalKi Mit Tube elismerést hozott, csont nélkül bezsebelték a Hangfoglaló (akkori nevén Cseh Tamás) Program induló előadói támogatását, majd ’17-ben előbb megnyerték a FonogramÉv Felfedezettje” címet, utána a Nagy-Szín-Pad versenyében is első helyen végeztek.
A döntő másik két résztvevője a Jónás Vera Experiment és a Mörk volt

Egy pillanatra még visszatérve a Hangfoglaló Programhoz, talán nem elhanyagolható érdekesség, hogy Lóci immár évek óta zsűritag és mentor is a Program induló előadói vonalán.
Korábban az Aurevoir-t majd Dánielfy Gergőt idén pedig a Fiúk nevű bandát istápolja.

A Lóci Játszik eddig három nagylemezt jegyez.
A Hadd Legyek Arról Híres (2015), a Krokodil (2016) és a Rózsa Utca (2019) összesen 36 dala kiemelkedő termékenységról árulkodik. 2018-ban volt még egy single a “Szív-Láb-Dob“, és illik még ide sorolni a 2017-es Strand Fesztivál official himnuszát, a “Nem Strandolsz Jobban Mint Én” a zenekar befutását hatékonyan elősegítő “Nem Táncolsz Jobban Mint Én” című dal átirata.

Személyes kedvenceim egyike, az “Annak Jobb” jött volna itt, de sajna nincs hozzá klip, így hirtelen felindulásból a tavaly októberben youtube-ra került “Panelparadicsom” lett egy kattintásnyira idelinkelve neked,.
A klipet megnézve jó pár arc ismerős lehet, akik a dalszövegben is említést nyertek. Vagy talán a dalszöveg nyerte meg őket? 🙂

KATT! ↓

______________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Ha támogatnád a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?