Kategóriák
A nap bandája

Free Houdini!

Free Houdini! (Budapest)

Táplánszentkereszt község Vas megyében, Szombathely közelében, Táplánfa és Gyöngyösszentkereszt egyesítése révén jött létre.
Az Úr 2000. évében pedig egy táplánszentkereszti pajtában született meg egy gimis grunge banda, melynek tagjai – a névből következtetve –Harry Houdini, született Weisz Erik, magyar származású amerikai illuzionista és bűvész, minden idők legnagyobb szabadulóművészének kiszabadítására szövetkeztek.

Hatalmas lendülettel indultak, 2001-ben pl. már fesztiválfellépéssel is büszkélkedhettek, hiszen lehetőségük nyílt koncertezni a táplánszentkereszti Kutyaütők fesztiválon.
2007-ben a banda székhelye átkerült Budapestre, ami némiképp kitágította a teret és a lehetőségeket, mellyel éltek is, hiszen kisebb klubokban igyekeztek megmutatni magukat az arra érdemes nagyérdeműnek.
A kezdeti nagy zaj, sok torzítás az idők folyamán finomodott s lett belőle alternatív, dallamos, gitárcentrikus, magyar szövegű zene.

“A tagok is váltották egymást; voltunk trió (legtöbbször), quartett, néha uno (van ilyen?), de még sextett is. A Free Houdini!ben megfordult sok zenész mindegyike hozzátett valamit az egészhez, amiért nagyon hálásak vagyunk. “

A Free Houdini! bandmapes biográfiájának nagyon szimpatikus eleme, hogy a felsorolásban a jelenlegi tagok mellett helyet kaptak az “örökös tagság” képviselői és azok is, akiket bármikor szívesen visszavárnak egy jamre!

Tempójuk, hogy úgy mondjam, visszafogott. Semmit nem kapkodnak el. Elég ha csak annyit mondok, saját bevallásuk szerint a tavalyi volt a zenekar eddigi legaktívabb éve, legalábbis ami a koncertek számát illeti, ami 3, azaz három koncertet jelent!

“A ‘kis cél, kis hiba’ elvet követve, lassan, de biztosan (20 év alatt) eljutunk oda, ahova minden valamirevaló zenekar, vagyis lesz rendes hangfelvételünk és videónk is 2020-ban, amellett, hogy maradunk hobbi zenekar. “

Jelenleg tehát amolyan “free houdinis tempóban” folynak a munkálatok első hanganyaguk napvilágra segítésén. A 6 számos EP megjelenése szeptemberre van prognosztizálva, a bemutatóhoz pedig már le is van már kötve hely, és időpont is, de egyelőre titokos.

Sok évvel ezelőtt íródott, ám az elmúlt hónapok tükrében nyert igazi értelmet “Otthon” című daluk, melyhez a Free Houdini! első videója készült. Stilszerűen egy olyan időszak lenyomataként, mikor mindenki otthon maradásra kényszerült. A videóban közreműködnek a zenekar ex-tagjai és soksok zenész barátjuk is.

Ezittaz, KATT! ↓

______________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Ha támogatnád a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?