Kategóriák
A nap bandája

Subcortic

Subcortic (Székesfehérvár)

Metal van ma is terítéken, ám a tegnapi zúzást darkosabb hangulat váltja.
Írhatnék bármit ide felütésnek, de minden ilyesminél beszédesebb az általuk megfogalmazott ars poetica:

Ha az emberi létnek létezik tudatalatti szférája, akkor léteznie kell egy a tudat fölötti régiónak is.
De vajon készen állunk-e arra, hogy szembenézzünk és megküzdjünk az alulról feltörő szörnyeinkkel és meghalljuk a felülről jövő intelmeket vagy pedig félelmeinktől, szorongásainktól, önzőségünktől elvakulva egyre mélyebbre süllyedünk a saját tudattalanunkba? Az inspirációink, motivációink, késztetéseink, tetteink honnan, melyik szférából fognak kivetülni a külső világunkra?
Alkotásainkat leginkább ezek a kérdések inspirálják.
Zenénk az emberi tudat mélyéről, sötét oldalából tör felfelé. A dalaink által megidézett közös utunk, a legelveszettebb, legkilátástalanabb helyről indít… onnan ahol a népmeséinkben a legkisebb királyfi története kezdődik, bízva abban, hogy gondolataink, történeteink során sikerül újra és újra olyan ívet leírnunk, amely a sötétségből a világosság felé mutat. Nos hát erre a közös útra invitálunk Téged is. Készen állsz? Velünk tartasz?

Ezzel le is tudhatnám, de azért nézzünk egy kis Subcortic történelmet:
2015 végén született a banda ötlete, a gitáros (dalszerző) és az énekes (szövegek) közös gondolkozásából. Teljes zenekari felállás 2016 közepére realizálódott. A 90-es évek súlyosabb, dark/goth metalzenéje volt rájuk a legnagyobb hatással.
Eddig egyetlen, 13 számos album, az Addicted to Darkness létezéséről találtam infót, mely bár 2017 tavaszán került felvételre, ám kiadásra csak két évvel később, 2019 május elején.
Amennyire kivettem, kiadót kerestek hozzá, és meg is találták a Nail Records képviseletében.

Az eseménynaptárjukat böngészve az látszik, hogy havi egy koncert az átlaguk. Nyilván lehetne ez sokkal több is, rajtuk gyaníthatóan nem múlna. Legutóbb febr. 1-én az S8 Underground Club színpadán osztoztak másik 3 zenekarral (Isatha, Elanor, Meteora). Következőhöz még nem találtam dátumot.

Ha kicsit többet szeretnél megtudni róluk, a tavalyi évértékelőjük jópofa csapatos összegzés formájában fenn figyel a youtubeon, elérhető a fb oldalukról (is), az meg innen (a nevükről) egy kattintás..

Végezetül egy klip, ami legyen az „Operation – Ben Ha Adam” ötletes, kreatív, nemegyszernézős videója.

Ezittaz, KATT!

Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?