Kategóriák
A nap bandája

Over My Dawn

Over My Dawn (Szolnok)

Nem tud(hat)om, nálad most, hogy ezt olvasod, épp milyen idő van, itt kifejezetten taknyos, esős, nyálkás, lehangoló.
Épp illik a hangulathoz a mai banda zenéjének ébresztő jellege. Előre szólok, nem lesz mindenki kedvence, de ha jól sejtem, nem is akarnak azok lenni.

„Lehangolt, dögös riffek, rap és scream egyvelege egy kis vidéki suttyósággal fűszerezve, illetve dallamos refrének jellemzik a műfajt, amit jobb híján radcore-nak neveztek el.”

Némi váltás ez a metalcore-hoz képest, ami 2010-es indulásukkor jellemezte őket.
Ám 2015-re szinte teljesen átalakult a banda és vele együtt a muzsika is kissé.

Kifejezetten termékeny csapatról van szó, mind a megjelentetett hang (és képi) anyagok, mind koncertek tekintetében. Hosszú is lenne felsorolni, nem is teszem.
A tavalyi évük összegzése is jól mutatja, hogy nem csak egymást nézegetik a próbateremben:

„Különdíjasok lettünk a II. Vajdasági Tehetségkutatón és lenyomtunk egy miniturnét a Watch My Dying, az Inhumen és a Divorce zenekarokkal. Sokat koncerteztünk a Nest of Plaguesszel, voltunk Szerbiában velük és a Dystopiaval, az év második felében pedig az Archaickkal, a Reasonnel, az Unforseennel és az Innerverseszel turnéztunk, ami még tartani fog 2020 első felében is. Októberben kimentünk Erdélybe a Phreniaval egy duplabulira, és lett egy támogatónk is, a Frozen Picnic. Rengeteg bandával volt még közös bulink az évben, akiknek ezúton is nagyon köszönjük!”

Emellett tavaly újra meglátogatták a No Silence Studios-t Gyulán, ahol a lemezeik zöme született. A dalokon még dolgoznak, de közel a cél, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan új hanganyag várható tőlük.

Addig is, míg ez megtörténik, itt egy videójuk a „Rátoló”, melynek érdekessége, hogy vágás nélkül, egyetlen hosszú felvételből áll, mégsem unalmas, sőt.

Ezittaz, KATT!

Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?