Kategóriák
A nap bandája

Red Eyes

Red Eyes (Szolnok)

Nem tudom, milyen füst terjenghetett egykor Szolnok levegőjében, de az egy főre jutó reggae zenekarok számát tekintve akár rá is aggathattuk volna a kis magyar Jamaica jelzőt.
Cáfoljatok nyugodtan, mert lehet, hogy tévedek, de a legendás TIGRIS és vele együtt Copy Con, a ragga vitathatatlan hazai nagykövete már rég kitűzték a rasta zászlót Szolnok City-re.

2017-ben újabb – jelenleg 7 tagú – csapat állt össze itt, hogy az életérzést reggae és hip-hop ötvözésével, reggae-rapként tálalva közvetítse.
Gyaníthatóan sokszor fotózták őket vakuval, mely néha úgynevezett piros szem effektust okoz. Gondolom innen ered a nevük. Más tippem nincs…

Még nagyon az elején járnak az útnak, amire léptek. Gyúrogatják, csiszolgatják saját dalaikat, közben persze már fel-fellépnek, ahol tudnak. Ahogy néztem, leginkább Copy társaságában.
De indultak tehetségkutatókon is, melyekből bár pl. az S8 Underground Club idei futamán csupán az elődöntőig jutottak, de a számukra sokkal relevánsabb megmérettetést, nyáron a LB27 Reggae Camp (az igazi kis magyar Jamaica!) tehetségkutatóját megnyerték.

Annyira az elején járnak, hogy stúdióanyaguk sincs még sajnos, így nyilván klip sem készült.
A youtubeon összvissz. két felvételük van fenn. Ezek közül lett idelinkelve az S8-as első fellépésük, ami alapján továbbjutottak az elődöntőbe.
Jó lesz ez srácok, csak így tovább! 😉

KATT

____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?