Kategóriák
A nap bandája

Grizzly

Grizzly (Budapest)

A minap már fejtegettem, ma újabb példa érkezik rá, hogy úgy tűnik, évváltáskor megnő a zenekar alapítási kedv.
„A Grizzly 2008 szilveszterén kelt életre egy céllal, hogy őszinte, keserű, agresszív, hangos, mégis lágyan elkent sludge-stonert zúdítson a világra.” (via NOWmagazin.hu)

Persze most sem arról van szó, hogy dec. 31-én este elkezdtek inni, január 1-én reggel meg már üvöltött a medve. (vagyis biztos volt ilyen, de nem zenekari aspektusból 😀 ) Sokáig megmaradtak a próbaterem falai közt és jópár énekes próbálkozást szétmarcangoltak, mire 2011-ben a Wrong Side / Insane dalnoka irányából megérkezett a várva várt hang és egyben a banda neve is, így valójában innen kezdődik a Grizzly időszámítás.

Ekkorra már nagyjából összeállt bemutatkozó lemez anyaga, melyet 2012 derekán adtak ki „Fear My Wrath” címmel, és amellyel sikerült is azonnal magukra vonni az illetékes szakma figyelmét, amire 2014-ben a következővel („Rapturous Decay”) rátettek még egy lapáttal.

A következő években olyan zenekarokkal osztozhattak egy színpadon, mint a Stoned Jesus (UA), Elder (USA), Black Tusk (USA), Cough (USA), Sasquatch (USA), 1000Mods (GR), Mos Generator (USA), Puta Volcano (GR), Red Fang (USA), vagy épp pár napja a Nightstalker (GR) és két hete a Dopethrone (CAN) .
Sokáig érlelték, majd 2018-ban kezdték felvenni súlyos, sokkoló és egyben az eddigi legkiforrottabb, legnyersebb lemezüket, mely stílszerűen 2019 tavaszán bújt elő a barlangból, „Ursus Arctos” címmel.

Ehhez klip még nem társul sajnos, plusz mivel a bandmap profiljukon is ezzel mutatkoznak be, most egy régebbi, de kicsit sem idejét múlt dal figyel itt.

KATT!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?