Kategóriák
A nap bandája

Eat at Joe’s

Eat at Joe’s (Budapest)

Bevallom, kissé zavarban vagyok, mert a bandmap profil bemutatkozás és facebook oldal névjegye alapján nem vált egyértelművé, hogy zenekarról, vagy zenekarrá válni vágyó, tagkereséses stádiumban levő, de még egyszemélyes produkcióról van-e szó.

Az biztos, hogy Imrefi József gitáros-dalszerző alapította és a fb oldal első postja, – ami a fentebb említett bemutatkozás is egyben -, egy éve, ’19 jan. 30-án jelent meg: „Friss, saját rockszerzemények és jellegzetes ízvilágú átdolgozások ínyenceknek, egy budapesti zenekar tálalásában. Kóstolj bele te is és fogyaszd egészséggel!”

Ez utóbbi felszólítás egyben utalás a zenekar nevére, és arra, hogy az alapító, Joe konyhájában állnak össze fogyasztásra a dalok. A név másik eredete régirégi amerikai rajzfilmek (pl. Tapsi Hapsi, Droopy) neonreklámként, repülők húzta hirdetésként megjelenő belső titkos poénja.

Az Eat at Joe’s zenekar első dala, a „Szabadon járj” klipje tavaly októberben debütált a youtubeon. Nagyon sok láb van benne és a leírásban ott azért már egy teljes zenekarnyi garnitúra zenész fel van sorolva.
Aztán a második dal, a november közepén megjelent „Zsákutca” klipjének leírásában a zene, a szöveg, és a felvételek mellett is Joe neve szerepel, illetve az előző dal énekét is jegyző Lehelvári-Varga Dorottya.
Egy hónap múlva, karácsony előtt jött a „Miért fáj”, ismét közreműködő zenészekkel, és kellemes funkys alapokkal. Klip nincs hozzá, de szintén fenn figyel a youtube-on.

Talán érthető a zavarodottságom. 🙂
Najó, simán csak arról van szó, hogy nagyon az eleje ez még valaminek és a zenekar- ahogy értelmeztem – alakulóban, de már kezd összeállni Joe konyhájának legénysége.

Az is látszik, hogy havonta egy dallal, új és újabb zenei ízekkel fűszerezik, amit fogyasztásra kínálnak. (Csak bírják a tempót!)
Egy hete sincs, hogy a „Nézlek” felkerült a youtube-ra.
A határozottan rádióbarát dal klipje a horvát tengerparton forgott még tavaly, így nézése/hallgatása heveny nyárvágyást okozhat így a tél közepén, de kifejezetten ajánlott.

KATT!
Osztani ér!

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?