Kategóriák
A nap bandája

Dreadwolf

Dreadwolf (Budapest)

Megint hétfő. Mi sem képviselheti jobban az ember hangulatát, mint némi metal.
Metalzenekarokban pedig nem szűkölködik a bandmap.

A mai választott a Dreadwolf, akikről azt már elöljáróban el lehet mondani, hogy nem tartoznak a legaktívabb, leggyorsabban dolgozó bandák közé, hisz 2014-es megalakulásuk óta eddig egy 2016-ban megjelent 6 számos EP (Enigma) köthető a nevükhöz, melynek folytatását azóta is írják.
Mikor elkészül, Fomori lesz a címe.

Igazán illusztris társaság, a budapesti metal szcéna kipróbált alakjaiból állt össze a zenekar, olyan bandák volt tagjaiból, mint az Insane, a Based On A True Story, BuryWhat’s Left, vagy a néhai The Sharon Tate.

A fájdalom, a gyűlölet és a kilátástalanság témakör formálja a dalaik igazán súlyos, atmoszferikus hangulatát, melyek a posthardcore a metalcore és a progmetal ötvözetében öltenek testet.

A készülő, és idén talán már tényleg megszülető Fomori előfutáraként épp egy éve, tavaly március elején jelent meg a „Purity” melyről a frontember Kéményes Péter így mesélt:
„A dal egy fogva tartott lányról szól, akit folyamatos fizikai és szexuális erőszak ér. Az általa átélt kín és fájdalom olyan erős, hogy ezt megérzi egy természetfeletti lény, aki a lány lelkéért cserébe megígéri neki, hogy mindenkin bosszút áll, aki valaha is bántotta. A lány megidézi a démont, átadja a testét és a lelkét, a démon pedig mindenkit megöl. A klip ezt a történetet próbálja elmesélni, DIY módon, kis költségvetésből.”

Ezittaz, KATT!

Osztani ér!

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?