Kategóriák
A nap bandája

Tündérvese

Tündérvese (Budapest)

Néha elképzelem a káoszt, amit a bandmap stíluscímke rendszere mutatna, ha lehetőség lenne a kreatív műfajmegjelölésre. A Tündérvese esetében pl. a „türk core”, vagy a „döner metal” címkékre rákeresve lehetne őket megtalálni, ha rajtuk múlna. 🙂
Saját megfogalmazásukban:
„Az alternatív rock és a metál között ingázó Tündérvese magyar nyelven egyesíti a latin-keleti őrületet a stoner-grunge mocskával”

Nem véletlen ez a törökös beütés, a bandát 2010-11 táján gyerekkori barátaival alapító énekes-gitáros frontember ugyanis turkológus.
A zenekar jelenlegi felállása többszöri átalakulás után 2017 környékére, a „Tündérvese” című lemez rögzítését követő időszakra datálható, mivel magát a lemezt még a korábbi dobossal ketten játszották fel. Immár viszont mind a négyen gőzerővel dolgoznak a lemez folytatásán!

Némi ellentmondás a fentiekkel, miszerint „magyar nyelven” alkotnak, hogy a 2017-es lemez első dala törökül szólal meg. De itt a magyarázat:
„Ez egy poén dal, amit senki nem tudott hova tenni eddig. Az alapötlet az volt, hogy írjunk egy semmitmondó, dínomdánom-mulatós nótát keleties köntösben, mintha Kis Grófo találkozna a System Of a Down-nal. Magyar szöveggel viszont rendkívül ócska és bugyuta lett volna, úgyhogy összedobtam pár sort törökül, hogy ne kelljen szégyenkeznem éneklés közben, úgysem érti szinte senki. Ebből született meg ez a lüktető, kissé gonosz török táncdal”

A klip idén tavasszal látott napvilágot és nem elhanyagolható információ, hogy „házon belül” hozták létre, saját technikával, a vágásért pedig a zenekar basszerosa a felelős, aki egyébként az idei Magyar Klipszemle legjobb vágásáért járó díjat kapó Trillion klipet is elkövette (írta, rendezte, fényképezte és vágta).

Szóval ez most itt az „Arkadaşlarımla” (asszem azt jelenti, hogy barátaim 🙂 ), de a többi alkotásuk meghallgatása is erősen ajánlott.

KATT!

____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?