Kategóriák
A nap bandája

Tuan Limited

Tuan Limited (Szombathely)

Elöljáróban annyit, hogy szvsz, már megint egy banda, akik más körülmények között jóval nagyobb figyelmet is kaphatnának. Megérdemlik ugyanis, bár amit csinálnak, egyszerre populáris és néha kissé nehezebben befogadható.
De ez ugye egy kultbanda receptje is lehetne.
Persze itt még nem tartanak. Még… 🙂

Epekövek. Ez volt a neve a basszeros-énekes és a gitáros első, gimis zenekarának, melyet a Szombathelyen szélesebb körben ismert Orr követett.
Szóval hülye nevekben nincs hiány, ami már önmagában is kreativitást és humorérzéket sejtet.

E feltételezést erősíti a főleg stílusuk értelmezésére irányuló röpke kis bemutatkozásuk is. Ez itt:
„A Tuan Limited egy 2016. őszén alakult szombathelyi ilyen-olyan stílusú rockbanda. Jellemzői: zavaros és nehezen értelmezhető angol-spanyol-magyar nyelvű dalszövegek, a nintendo játékok hangulatát idéző számítógépes prüntyögés és a stoneresen recsegő gitárriffek egymásra épülő játékossága, a magyar alter, a britpop, az amerikai sivatagi rock és a 90-es évek eurodance atmoszférájának indiszkrét mixelése. Se nem pop, se nem rock, se nem alter, se nem dance – hanem mindez együtt, annak bipoláris mutációja…”

Bár 2016 óta tevékenykednek, igazán hírt csak idén adtak magukról. Egyrészt azzal, hogy megnyerték az Öröm a zene helyi megmérettetését, ezzel bejutva az országos döntőbe, illetve ha jól értelmeztem, született egy 9 számos lemezanyag, legalábbis erre utal a youtube csatornájuk és az oda 5 hónapja felkerült dalok.

A dalokból kettőhöz abszolút lowbudget „egysnittes” videó is készült, ami nem kicsit behatárolja a képi világot, rossznak mégsem mondanám egyiket sem. Sőt.
Nehéz volt döntenem, melyik legyen itt, végül a „Pour L’amour„ győzött.

KATT!

#TuanLimited #bandmapper #anapbandaja #bandmapofficial
____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?