Kategóriák
A nap bandája

The Magic Track

The Magic Track (Debrecen)

Pár alkalommal – egyéni előadók, dalszerző énekesek kapcsán – már tisztáztuk, a “nap bandája” nem volt épp a legtökéletesebb cím választás eme nagyszerű poszt sorozathoz, s hasonlóképp fals picit ma is, ugyanis bár keresésre a google legtöbb találata “mágikus autópálya, ledes kisautóval” lesz, de tudd, hogy a The Magic Track két megszállott debreceni house és disco rajongó DJ együttműködése.

Van egy álmom. Na nem az, hogy frappáns kanyarral – és az előző mondattal – ide idézzem Martin Luther King szellemét, bár ezzel most itt hirtelen meg is tettem 🙂 , hanem, hogy reggelente, mikor felkelek, és nekiülök megírni az aznapra választott zenekar, előadó néhány bekezdéses bemutatóját, akkor nem kell egy jó órán át túrnom hozzá a netet, hanem elég csak bemásolnom, amit ők maguk, magukról összeállítanak.
Ma mákom volt/van. (Pedig most tudnék bőven rizsázni, hiszen debreceniek, régi jó ismerősök, egyikőjükkel közösen jó pár éjjel én magam is válogattam a zenét a szép számú egybegyűltnek. Nem tegnap…)
Vétek is lenne hozzápiszkálni, szóval innentől lefele ctrl+c, ctrl+v, és meg is vagyunk. 🙂

Giot, azaz korábban Giocatort az évezredforduló környéki house és techno nevelte a sárospataki Highlanderben. Később már a Black Seeds Recordings oszlopos tagjaként írta be nevét a magyar drum and bass nagykönyvébe. High Heels Low Peaks nevű disco projektje pedig ígéretes nyitánya volt DJ karriere legújabb állomásának. Gio ízlésében jól megfér a sötét drum and bass mellett a klasszikus, 90-es évekbeli underground house éppúgy, mint a soul, a funk és a disco.

DRJ, azaz korábbi nevén Dr. Juzztice, a Dub Székház nevű freestyle DJ crew tagjaként 20 éve pakolja a lemezeket.
Az azonos nevű fesztiválhelyszín és rádióműsor egyik szervező-házigazdájaként pedig gyakorlatilag a teljes magyar chill-elektronikus-vinyl DJ underground élvonallal dolgozott már a 2000-es és 2010-es években. DRJ lemeztáskájában mindig van egy-két broken beat, downtempo vagy dub korong.
Kettejük együttműködéséből született meg a The Magic Track, ahol egyértelműen a house és a disco áll a két DJ ízlésének metszetében. A klasszikus, 70-es évekbeli disco, soul, funk, afro és a világzene hangzását elegyítik vadonatúj és közelmúltbeli underground disco-house, nu-disco, és indie dance megjelenésekkel.

A The Magic Track debreceni klub fellépései mellett eddig a Campus Fesztiválon és a budapesti Szimplában is bizonyított.

Legközelebb épp holnap állnak pult mögé és szolgálják ki onnan a publikumot Debrecenben, az 5 éves fennállását ünneplő Nagyerdei Víztorony kertjében, Pély Barna szólókoncertje után.
JAH! …és pénteken jelenik meg az első saját zenéjük az összes fontos online zeneáruházban!

Mivel mindig youtube videó van ide ágyazva, most sem lesz ez másképp, bár esetükben sokkal hasznosabb a Soundcloud, vagy Mixcloud fiókjukban böngészgetni.
De most jöjjön Gio mezítlábas minimixe, felülnézetből.

KATT ↓

_____________________
Tedd magad térképre!
Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Ha támogatnád a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?