Kategóriák
A nap bandája

Slowmesh

Slowmesh (Budapest)

Maradva a stoneres hangzásvilágánál ám kicsit sodróbb, metálosabb vizekre evezve ma a Slowmesh van soron.

Ritkán csinálok ilyet, de annyira korrekt, letisztult bemutatkozást írtak a bandmap profiljukhoz, aminél csak rontana, ha hozzápiszkálnék, így egyben itt van neked:

„A Slowmesh 2016 októberében született meg, az underground színtéren már jól ismert VL45 zenekar utódjaként.
Az elődzenekarra jellemző füstös, stoner-rock alapú döngölés megmaradt, de számos olyan zenei megoldással is kiegészült, ami változatosabbá, színesebbé tette az összképet és életre kelt a nu-stoner stílus! A zenekar nem tagadhatja le, hogy nagy hatással volt zenéjükre a Clutch, a Foo Fighters, a Black Stone Cherry, sőt helyenként a Faith No More is tetten érhető.

A bemutatkozó lemez ’Something New’ címmel 2017 tavaszán jelent meg a Nail Records gondozásában, és a Hammer magazin jóvoltából többezer olvasóhoz jutott el az exkluzív, digipack kiadású CD. A fizikai megjelenéssel egyidőben természetesen az online színtéren is elérhető volt a debüt album. Azóta a Spotify-on egyre növekvő hallgatóbázis alakult a Slowmesh körül. Az album teljes egészében megtalálható a zenekar hivatalos YouTube csatornáján, valamint a Bandcamp-en. 2018 tavaszán 10-állomásos Európa-turnéra indult a zenekar, Téglás Zoli Ignite-főnök másik bandájával, a Zoli Banddel. Nyáron több neves, külföldi előadó előtt (Black Stone CherryHalestormThree Days Grace) lépett fel a csapat, akik jelenleg második lemezük anyagán dolgoznak.”

Ezt kiegészítendő már kinn figyel a koncertnaptárjukban egy jövő áprilisi koncert a finn Nicumo társaságában, akikhez szintén sok éves barátság köti őket. Velük lesz még az esztergomi Earthwood is.

Bár van már újabb zene fenn youtubeon tőlük, de a „Spinning Around” most valahogy kedvez a hangulatomnak 🙂

KATT!

#slowmesh #bandmapper #anapbandaja #bandmapofficial
____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?