Kategóriák
A nap bandája

Napfonat

Napfonat (Budapest)

A banda szó kissé erős, lássuk be, ugyanis a mai választott egy igazi különlegesség, egy női a cappella együttes.

„Egység, kör, több szólam, ritmus, összhang, figyelem, mélység, lágy és sokszínű nőiesség…”

6 nő, 6 különböző egyéniség, külön-külön is izgalmas zenei világokat képviselnek, különféle stílusok, zenei (jazz, népzene, könnyűzene), és kulturális (Felvidék, Erdély, Oroszország) hátterükből fakadóan. Ez a sokféleség egyedi (hang)színt és világzenei jelleget kölcsönöz az együttesnek. Kompozícióik sajátos módon fogalmazzák újra a magyar és más nemzetek (orosz, szlovák, lengyel, spanyol, cigány, indiai stb.) népdalainak világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az énekhang felszabadító, gyógyító hatását.

Ha követed a nap bandája rovatot, a tagok között régi ismerősre is bukkanhatsz. Farkas „Volkova” Kriszti, kinek neve a Muzsik és Volkova, valamint a Folkfonics kapcsán is meg lett említve, a Napfonatban is igencsak aktívan jelen van. (amúgy őt láthatod főszereplőként a már szintén bemutatott Szabadtéri 4akkordos Performansz legújabb klipjében is, ám ez most tényleg mellékszál 🙂 )
De ne maradjon ki egy lány sem! További tagok:
Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi, Fodor Réka (2019-ig)

Lemezük még nincs, ám ez irányba óriásit léptek előre, hiszen bekerültek a Hangfoglaló Program induló zenekari pályázatának idei nyertesei közé, így jövőre elkerülhetetlenül lesz lemezük, klipjük, sikerük.

Ez utóbbi (siker) már csak azért is borítékolható, mert eddig is sokszor megtöltötték a teret maguk körül. Legutóbb épp egy hete volt telt házas adventi koncertjük, de egy hónappal korábban a Palya Bea feat Napfonat közös bulin az Akvárium is csurig telt emberekkel (jó ez azért egyértelmű volt 🙂 ) de persze a következő, januári koncertjükön, a Fonó Budai Zeneházban, a Meszecsinka társaságában is ez várható.

Szószaporítás helyett jöjjön az “Aranyszárnyú AngyalNapfonat verziója, melyet épp egy éve tettek fel a youtube-ra.

Ezzel a dallal kíván a bandmap nap bandája rovat is mindenkinek békés, áldott, boldog ünnepeket!

KATT!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?