Kategóriák
A nap bandája

Kelenføld

Kelenføld (Budapest)

Maradunk picit az alter vonalnál, de ma egy, a tegnapinál már jóval „kortársabb” hangzást képviselő banda van soron.

Ez a szilveszter utáni zenekar alapítás egyre inkább tűnik tendenciának, ugyanis sokadik bandaként ők is január elsejére (2017) datálják a zenekar ötletének megszületését. Jó, nyilván nem ilyen egyszerű esetükben sem a dolog, megkockáztatom, hogy csak ráböktek a naptárra. 🙂

Sőt, ha azt nézzük, hogy a 4 tagú csapat Baja-Budapest-Nyíregyháza háromszögben állt össze, újabb kérdések is felmerülhetnének, de hát úgysem ez a lényeg. A két gitáros (egyikük, aki énekel és a dalszövegeket hozza) egyébként már jóval korábban, gimnáziumi zenekarokban is zenélt együtt, innen az ismeretség és a barátság.

2017 szeptemberében az első, 3 számos kislemezük megjelenésével gondolták úgy, hogy ideje színpadra is lépni amit azóta is lelkesen koptatnak különböző helyszíneken. Jellemzően persze Budapesten, bár ki-kitekintgetnek.
Ahogy néztem, nyíregyházi koncertjük még nem is volt, pedig egy Jurij zenekaral közös buli abszolút helyénvaló volna ott.

A 2017 szeptemberi kislemez utáni hónapban, „Október” címmel kidobtak még egy single-t, majd 2018 májusában jelent meg 10 számos nagylemezük, mely „Repülőgépek” névvel található meg pl. spotify-on, és tartalmazza az előző 4 dalt is.

Olvasgatva a fb bejegyzéseiket kiderül, hogy az egész jól működő ráérző készségem a nap bandája aktualitására most picit hamar jelzett, ugyanis néhány napon belül új dallal terveznek előrukkolni, mely egyben a (kitudjamikordeazérthamarosan) következő lemezük előszele lesz.

Így aztán ehelyett az idén márciusban youtube-ra feltöltött „Reflektorok fénye” jön a katt után, mert jó.

KATT!

____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?