Kategóriák
A nap bandája

Gate69

Gate69 (Debrecen)

Punk-rock, stoner-metal és post-grungre keveréke alkotja a mai banda hangzásvilágát.

2016-ban alakultak, és a kezdeti felállásban egy dolog volt állandó, a változás.
Bár ugye, egyáltalán nem egyedülálló jelenség, hogy egy zenekar évekkel az indulás után nyeri el végső formáját…
Ilyen körülmények között hozták össze 2018-ban első hanganyagukat, az 5 számos Hungry EP-t.

Tavaly januárig beugró dobossal oldották meg a koncertezést, majd áprilisban jelentették be, hogy egy fiatal, tehetséges dobos erősíti immár a zenekart, és ad stabilitást nem csak a zenének a pontosságával, de a zenekarnak is a személyiségével. Ez a tehetség dolog egyébként annyira igaz az esetében, hogy tavaly harmadjára is elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, és a TV2 Kismenők műsorának 2. helyezettje, ’18-ban pedig a Rockin’1000 kis számú magyar kontingensének is tagja volt!

Szóval, ha igaz, a Gate69 révbe ért, és ennek azzal is hangot adnak, hogy az eddigi éveket amolyan bemelegítésként élve meg, 2019-től kezdik az igazi időszámítást.
Legyen így! 🙂

Tavaly nyáron önerőből, low budget jelleggel forgattak és kidobtak egy jópofa klipet a Hungry EP „Cold Coffee” című dalához, melyben – értelemszerűen – már az új dobosuk is feltűnik, de az új felállás közös munkájának első igazi gyümölcse a közvetlenül tavaly év vége előtt debütáló „Pale Redemeer” című daluk, melyhez a hivatalos klip alig pár napja került fel a youtube-ra.

A dal az eddigieknél sokkal borongósabb, hangulatában és mondanivalójában is. Egyfajta apokalipszis vízió, mely napjaink sajna szó szoros értelmében is egyre égetőbb problémájával a foglalkozik.

KATT!
Osztani ér!

_______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?