Kategóriák
A nap bandája

Ego Sum

Ego Sum (Kézdivásárhely)

Rég volt határon túli kitekintés a nap bandája kapcsán. Öröm számunkra, hogy már lehetőségünk van Románia, Szlovákia és Szerbia területén lévő településekről is szemezgetni a bandmap térképén. 😉

A zenekari legendárium szerint egy martonvásárhelyi panellakás teraszán, egyértelműen a hazai alter vonal hatásai mentén született a kézdivásárhelyi Ego Sum, 2011 nyarán. Párszor biztos megkapták már a “Quimbys” jelzőt. 🙂
Stílusmeghatározásuk szép kerek mondata így hangzik: a kilencvenes évek végi alter-gitárpop zenéjén alapuló hangzásvilágba folyamatosan csempészte be magát az újhullámos blues alapú garázsrock.

Kezdetben akusztikus felállásban zenéltek és így hozták össze 2014-ben első, 12 számos hanganyagukat, melyről a „Tata” című daluk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen dobogós helyezést kapott.

Kiegészülve dobbal, elektromos gitárokkal, 6 főre bővülve, 2015-re alakult ki a banda jelenlegi hangzása, arculata.
Az első demójuk megjelentetése után az újabb dalokat továbbra is a házi stúdiójukban rögzítették, és online verzióban, egyesével publikálták, de ha igaz egy új, teljes album sincs lehetetlen távolságban, melyet már profi körülmények között terveznek létre hozni.

Bár a választottál újabb dalaik is elérhetőek youtube-on, a legutóbbi a „Kimerészkedős” pl. még a SoundCam Productions live sorozatában is szerepel, de egy korábbi „Tele van” című dalukat hoztam most ide neked.
Az alter vonal kedvelőinek a banda teljes munkássága abszolút ajánlott! 😉

KATT!

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?