Kategóriák
A nap bandája

Ed Philips and the Memphis Patrol

Ed Philips and the Memphis Patrol (Budapest)

Az együttes alapítója és vezetője Ed Philips nevének kezdőbetűi Elvis Presley névre utalnak. Nem ok nélkül.
2009-ben az angliai Blackpool városában rendezett Elvis Presley hasonmásversenyen, ahol az énekhangon kívül a külső megjelenést is értékelték, a döntőig jutott.

Az Ed Philips and the Memphis Patrol együttes 2011-ben alakult. A zenekar célja Elvis művészetének átemelése a 21. századba.
Korai, főként rockabilly stílusú dalait friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek főként rockabilly hangzásánál, valamint Elvis énekstílusánál.
Első albumuk 2013. január 8-án, Elvis Presley születésnapján jelent meg. Ezt követte a második, úgynevezett „piros album” 2017 januárjában.

Folyamatosan koncerteznek Magyarország mellett Nyugat-Európában, rockabilly fesztiválok és klubok rendszeres fellépői. A jövő hétvégét pl. Németországban töltik.

Tavaly nyáron megjelent legutóbbi klipjük a „Spinout” című dalhoz forgott, mely daluk felkerült a japán Rude Runner Records gondozásában megjelent dupla albumra is, igencsak előkelő helyen, az első dalok között.

KATT!
Osztani ér! 😉

______________________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?