Kategóriák
A nap bandája

Devil Seed

Devil Seed (Budapest)

A tegnapi nap bandája vitathatatlanul ördögi volt, de sokaknak a hétfőhöz illőbb lehet efféle hangulat, így – legalábbis a banda nevében -, ismét megidézzük az illetőt. 🙂

Doom metal a választott stíluscímkéje, azon belül is okkult doom a maguk által meghatározott műfaja a 2017-ben alakult, női énekessel büszkélkedő 5 tagú formációnak.

„Hamis papok vagyunk; fekete szívű prédikátorok, kik a Fenevad igéjét hirdetik; boszorkányok, akik megkísértik a szívet és az elmét, hogy elvethessék az Ördög magját”

Nem túl aktívak az igehirdetésben, de talán csak megfontoltak.
Ha jól értelmeztem, összesen eddig két daluk jelent meg, az első „Firecult” címmel stílusosan épp egy éve, halottak napján látott napvilágot.Ez a daluk nem mellesleg felkerült a Hands of Doom – Stoner/Sludge/Doom music compilation from Hungary 2018 válogatáslemezre is.

A második daluk pedig idén, augusztus 20-án debütált és Heinrich Kramer nevet kapta a keresztségben.
Ez a „keresztségben” dolog persze szándékolt ferdítés, kissé paradox is a maga módján a zenekar küldetését tekintve. Mégis van értelme, hisz Heinrich Kramer korának rettegett inkvizítoraként nyilvánvalóan meg volt keresztelve.

Ő a hírhedt „Malleus maleficarum”, avagy a „Boszorkánypöröly” társszerzője. (teljes címe Malleus maleficarum maleficas et earum haeresim ut phramea potentissima conterens; azaz: „Boszorkányok pörölye, mellyel minden boszorkány és az ő eretnekségük igen hathatósan eltiporható“)
A könyv felsorolja a boszorkányok által használt varázsigéket és megigézéseket, emellett megdöbbentő részletességgel ecseteli a boszorkányokon alkalmazandó kínzómódszereket.
(A Gyalog-galopp ideillő jelenete kis túlzással, de hűen tükrözi, milyen könnyű is lehetett akkoriban megégettetni valakit – kiváltképp nőként -, ha esetleg kicsit kilógott a sorból)

E kedves emberről emlékezik meg tehát a Devil Seed a következő dalban.

KATT!

____________________________________________
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!
Csatlakozni itt lehet: bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél: bandmap.hu/beta

Vélemény, hozzászólás?