Kategóriák
A nap bandája

Carson Coma

Carson Coma (Budapest)

A legtöbb olyan – hiteles – zenekarról, melyek mára stabilan foglalják el jól megérdemelt helyüket a legnagyobb színpadokon, elmondható, hogy hosszú évek alatt, egy lépés előre, kettő hátra járásmódban jutottak el a sikerükig.
A 60-as évek beat zenéjéből táplálkozó indie-alter Carson Coma csapatával viszont valószínűleg nem közölték, hogy ezt így illik.

Kettesével, hármasával ugrálnak felfelé a lépcsőfokokon, s emellé fiatalok. Pofátlanul. Mondjuk ez is lehet egy kiváltó tényező, mármint az ugrálásra. 🙂
De talán hangsúlyosabb az a mindenre kiterjedő profizmus, amivel a mibenlétüket kezelik és persze az, hogy zenéjük fő ismérvei a pozitív üzenet, a humor és a fiatalos bohóság.

A Carson Coma két éve, gimis zenekarként alakult.
2018 szeptemberében, klippel együtt jelent meg első, önálló daluk, a “What A Time To Be Alive“. Ezzel egyidőben pályáztak és csont nélkül jutottak át a Hangfoglaló Program válogatásán, s pillanatok alatt a 20 nyertes zenekar között találták magukat, ami ugye egyet jelent egy minőségi album, és néhány klip létrehozásának lehetőségével.
A 2019 éve eleji munkálatok gyümölcse április 25-én ért be, megjelent 2 magyar és 7 angol dallal a Corduroy Club. Ezt megelőzően egy héttel korábban az album nyitó dala single-ként is napvilágot látott egy klippel együtt, mely klip aztán októberben a 4. Magyar Klipszemlén bezsebelte a legjobb klip díját. Meg még másik kettőt.
És egy negyediket is elhoztak, a legjobb performansz díját, de azt már a “Nem vagyok ideges” című 1963-as Korda György twist újragondolással.

2019 októberénél járunk tehát, de azért történt egy s más közben is a banda háza táján. Felléptek többek közt a legnagyobb klubokban és fesztiválokon, olyan előadók vendégeként, mint az Elefánt, a Middlemist Red, a Blahalouisiana. Szeptemberben pedig a 30Y előtt melegítették a terepet a Budapest Parkban.

S ha már fellépések, itt kell eláruljam az elfogultságom.
Volt szerencsém nem egy koncertjük fül- és szemtanúja lenni eddig is, és az idei fesztiválszezonban is biztos, hogy célzottan vitt volna az utam az adott színpadokig, ahol a Carson Coma koncertjeim számát gyarapíthatom.
Nem mellesleg idén ezek a színpadok már mind nagyok lettek volna, hiszen az idei Nagy-Szín-Pad tehetségmutató egyik nyertesei ők lettek, az Analog Balaton, az Aurevoir, és az Ohnody mellett.
Épp csak sajnos idén ezek a színpadok nem épültek fel. :/
Picit visszautalnék a poszt bevezetőjére és az eltelt időre:
Kezdőként 2 év alatt eljutni a legnagyobb fesztiválok legnagyobb színpadaiig…

Minek is rizsázok itt?! Minden ami Carson Coma, magáért beszél.
Ha még nem hallottál róluk, épp csak most – meg persze a stílus is fekszik – mindenképp merülj el a munkásságukban, megéri!
Ha meg ismered őket, akkor pl. jó eséllyel azt is tudod, hogy nincs egy hete az új klipjük youtube debütjének és azt is, hogy holnap lesz koncertjük a Budapest Parkban. Ez utóbbi kapcsán szolgálati közlemény, hogy ha eddig nem tetted, már ne kapkodj, a jegyvásárlással mostanra elkéstél, elfogytak.
Apró szépséghiba persze, hogy a Covid-19 miatt erősen korlátozva van a létszám, de ez – ismét csak a két év távlatában – akkor is erősen huha kategória! 🙂

Így a végére pedig jöjjön a megszokott klip. S bár szívem szerint az “Én még sohasem“, vagy az örök kedvenc “Nem vagyok ideges” klipjét osztanám meg itt most veled, de adja magát, hogy a 6 napja élesedett “Na mindegy” legyen ez,
KATT! ↓

———————————————————–
A nap bandája rovat stílustól, ismertségtől, körömtisztaságtól, kortól, nemtől, igentől függetlenül (majdnem) minden nap bemutat egy zenekart, vagy előadót a már térképünkön lévők közül.
Ha szeretnéd, hogy a te zenekarod is nap bandája legyen, első lépésként tedd térképre!

Csatlakozni itt lehet → bandmap.hu/intro
Ha csak ránéznél → bandmap.hu
Támogasd a bandmap fejlesztését → patreon.com/bandmap

Vélemény, hozzászólás?